Aloë Vera

Ondanks de groeiende medisch-technische wetenschap lijkt het aantal volksziekten alleen maar te stijgen. Denk aan obesitas, kanker, hartproblemen, diabetes. Het bestrijden van symptomen voldoet kennelijk niet om ziekten te genezen. De belangstelling naar middelen en methoden die de oorzaak bij de kern aanpakken groeit.

Het Geschenk van Venus
De populariteit van aloë vera gaat al duizenden jaren terug. Via de oude Egyptenaren, Romeinen en Arabieren kwam de aloë (Arabisch voor schitterend en bitter) in ‘de Nieuwe Wereld’. Op Barbados gaf onderzoeker en botanicus Miller een zeer werkzame aloë soort de naam: Aloë Vera (= echt) Barbadensis Miller.

Talrijke wetenschappelijke studies hebben de positieve werking van de meer dan 200 inhoudelijke stoffen in dit ‘Geschenk van Venus’ bewezen.

De aloë vera is vooral een sterke ondersteuning voor ons immuunsysteem. De gel in het binnenste van het blad verstevigt de celwanden, bevordert de doorbloeding en heeft een natuurlijke reinigende en regenererende werking, zowel voor onze binnenkant als voor onze uiterlijke verzorging.

In het kort gezegd: de aloë vera ontvet, ontgift, ontslakt en ontzuurt.

Aloë Vera Creative Care

Stekelig typje

De stekelige plant doet denken aan een cactus, maar behoort verrassend genoeg tot de familie van de prei, knoflook en asperge en mag beschouwd worden als een heilzaam voedingsmiddel. De aloë houdt niet van een koud en vochtig klimaat en groeit vooral in warmere, drogere gebieden.

Van de meer dan 320 aloë soorten is de de Aloë Vera Barbadensis Miller het meest bekend om haar vele medische én cosmetische doeleinden.

Hoe herken je hoogwaardige aloë vera producten?
Veel goedkopere aloë vera producten bevatten maar een klein beetje aloë vera, vaak ook van een bewerkt concentraat. Daarbij worden vaak bij de productie van deze concentraten belangrijke stoffen vernietigd. De inferieure drinking gels bevatten vaak ook nog aloïne. Deze stof beschermt de plant tegen indringers van buitenaf, maar is voor de mens niet geschikt. Een goede drinking gel bevat minstens 90% zuivere aloë vera gel zónder aloïne!

  • Let daarom bij aankoop op of de producten gecertificeerd zijn.IASC
    Certificaten
    worden niet voor niets gegeven en verklaren ook het prijsverschil met de vele goedkopere producten op de markt!

  • Kijk altijd op de ingrediëntenlijst; als eerste ingrediënt dient aloë vera gel te staan. Is dit niet het geval dan is de kans groot dat het product nauwelijks aloë bevat.
  • Als een product het SGS INSTITUT FRESENIUS kwaliteitskeurmerk mag dragen, Fresenius labelwordt er veel meer getest dan alleen het product op zich. De omvangrijke test begint met een controle van de grondstoffen, de ingrediënten van het product en een leverancierscontrole en eindigt met een afsluitende controle van het eindproduct.

contact

webshop